Zingen met ouderen

Ik kom graag bij ouderen.
Het raakt me hoeveel schatten er in hen verborgen zitten.
Zoveel verhalen, zoveel levenswijsheid.
Soms hangt er een mist over de herinneringen.
De kunst is toch aansluiting te vinden. Muziek is een ingang.
Maar dan wel in het ritme van de ander.
Als zorgzanger neem ik met liefde de tijd hiervoor.

Mijn grote vriend Joop

Zangeres in de zorg

Samen met de partner of de mensen die de oudere kent, ga ik op zoek naar liederen uit de jeugd die rust, troost brengen of juist vreugde en energie. 

Samen maken wij een persoonlijke play-list waar ook u als familie en ook de verzorgers gebruik van kunnen maken. Samen zingen we deze liederen. Veel mensen bloeien helemaal op, wanneer ze samen met hun naaste zingen. 

Wilt u  graag meer muziek in het van leven van uw partner of ouder?  Dan kunt u mij inschakelen als zorgzangeres.   

Opleiding zingen in de zorg
  • Ik volg een opleiding tot Zorg-Zangeres bij Maartje de Lint. De opleiding is gericht op het inzetten van individuele zangsessies bij mensen met dementie die thuis wonen. Wilt u meer weten over mijn muzikale achtergrond en werk? Lees dan mijn verhaal.
PGB

Er is een goede kans voor vergoeding vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB). Wij overleggen dit graag met u en ondersteunen u met de aanvraag. 

Wetenschappelijk onderzoek

Het muzikale deel van het brein blijft goed, ook als de dementie vordert. Herinneringen van de muziek waarnaar je geluisterd hebt, waarop je hebt gedanst, die je altijd in de kerk hebt gezongen, zijn diep opgeslagen. Wetenschappelijk onderzoek van o.a. Erik Scherder en Anna-Eva Prick hebben aangetoond dat zingen ook weer andere delen van de hersenen weer activeert. Door zingen gaat iemand weer meer bewegen. Door zingen kan iemand toch weer gebeurtenissen herinneren of  helder spreken.  Dit positief effect is ook gebleken bij mensen met de ziekte van Parkinson.  

De muziek begint daar waar de woorden stoppen.

Richard Wagner

Verder kennismaken?

Neem contact op voor een oriënterend telefonisch gesprek. Dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

5 + 6 =