Select Page

Martje de Voogd, zang-, adem- en bewegingscoach

Vrij zingen is serious fun en nog gezond ook! De kern ervan is contact maken met je lichaam, stem èn je hart.  Ik nodig je uit om een stukje mee te lopen op de weg die ik heb afgelegd.

Martje de Voogd, zang-, adem- en bewegingscoach

Vrij zingen is serious fun en nog gezond ook! Ik heb mij door meerdere opleidingen tot zanger en bewegingstherapeut ontwikkeld.  De kern ervan is contact maken met je lichaam, stem èn je hart.  Ik nodig je uit om een stukje mee te lopen op de weg die ik heb afgelegd.

Mijn verhaal

Zoals ik schreef waren zang en dans belangrijk voor mij in mijn jeugd.  Begonnen als oefentherapeut Mensendieck kroop het bloed waar het niet gaan kon: de muziek & dans. Ik heb 25 jaar als klassiek geschoold zangdocent lesgegeven in mijn lespraktijk aan huis en workshops aan diverse koren gegeven naast optreden met het door mij opgerichte Lotos Ensemble of als koor-en-solozangeres. Bij het lesgeven / coachen heb ik vaak door middel van muziek en beweging mensen geholpen die in een moeilijke fase van hun leven zaten of een aandoening hadden.

Omdat ik  breed geïnteresseerd  en nieuwsgierig was en ben heb ik ook allerlei nascholing gedaan, zoals:

Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Zangdocenten

Wat betekent dit voor jou?

Jouw lichaam is jouw instrument. Het lichaam slaat alle ervaringen op. En het kleine lichaamsdeel dat jouw klank produceert en versterkt dat zie je niet: dus moet je leren voelen wat werkt en wat niet en leren hoe alle emoties of gedachten jouw instrument beïnvloeden.

Ik combineer altijd voelen, luisteren en kijken. Onze emoties hebben ook een fysieke gewaarwording. Ik help je die bewust worden. Daardoor kan je eerder spanning opmerken en er TIJDIG wat aan doen. Zo blijf je beter in balans.

En ben jij (koor)zanger of professioneel spreker: als je aan het begin van een repetitie of performance je lijf in de juiste spanning kan brengen, dan zing of spreek je veel vrijer.

Zingen en bewegen heb ik veel mensen geholpen hun balans weer te vinden en hun bron te vinden die vreugde en levenskracht genereert.

Opvallende resultaten van klanten

Ton lispelt niet meer en zingt vrij uit

Ton die ondanks zwaar lispelen zangles wilde, heb ik o.a. door ontspanningsoefeningen van Pahn beter aan het zingen en spreken gekregen. Na 2 maanden hoorde hij niet meer “ Wat zegt u? “  Dat gaf hem zelfvertrouwen, ook bij het zingen.

Karin hervond zichzelf

Karin liet ik o.a. spontane klanken maken in een heftige emotionele periode waarin voor studeren van muziek geen ruimte was. Het was voor haar een moment om bij zichzelf te komen en waarin er ook ruimte was voor haar eigen emoties.

Cindy overwon haar extreme pijn

Cindy kon ik helpen door autogene training (de kracht van verbeelding), door het bewust ontspannen van spieren door deze eerst te spannen en door het rekken van verkrampte spieren.

Chris leerde professioneel zingen

Chris, zanger in een rockband, wilde graag beter leren zingen en meer bereik krijgen. Ik heb hem vakkundig de basisprincipes van verantwoord zingen bijgebracht. Ik heb hem geholpen niet alleen naar zichzelf te luisteren, maar ook te voelen of hij goed zingt.

Verder kennismaken?

Gun jij jezelf weer ruimte en energie in je leven en grip op je klachten?
Neem dan contact op. Ik reageer binnen 24 uur.

9 + 7 =